Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η αγαπημένη μου ταινία


Η ταινία που μου άρεσε βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και λέγεται
<< Η νικήτρια >>
Η ταινία μας πάει στις όμορφες παραλίες της Χαβάης , όπου εκεί η μικρή πρωταγωνίστρια γεννήθηκε για να σερφάρει .Παίρνει μέρος σε εθνικούς διαγωνισμούς σερφ μαζί με την καλύτερη της φίλη Αλάνα , όταν μια στιγμή είναι αρκετή να της αλλάξει ολόκληρη τη ζωή .Ένα συνηθισμένο πρωί στα κύματα , πάνω στη σανίδα της , ένας καρχαρίας –τα’ίγρης μήκους 6 μ. της κόβει  το ένα της χέρι . Αφού καταφέρνει να ζήσει , περνάει μια δύσκολη περίοδο προσπαθώντας να συμβιβαστεί με το γεγονός .Κοντά της βρίσκεται πάντα η οικογένειά της και η φίλη της , που τη  στηρίζουν .Καταφέρνει έτσι να συνεχίσει πάλι τη ζωή της με καινούριους κανόνες και ενάντια σ΄όλες τις πιθανότητες καταφέρνει όχι μόνο να ξανακάνει σερφ , αλλά να γίνει και πρωταθλήτρια , εμπνέοντος έτσι εκατομμύρια ανθρώπους .Μέσα από την αποφασιστικότητα της , τη δύναμή της και την πίστη της απέδειξε ότι όλα είναι δυνατά να γίνουν αρκεί να μην τα παρατάμε .
Το πραγματικό όνομα της κοπέλας είναι Μπέθανι Χάμιλτον .

                                                                      Ηλίας


Η αγαπημένη μου ταινία έχει τον τίτλο << Ο Τσάρλυ και το εργοστάσιο σοκολάτας >>
Σκηνοθέτης είναι ο Τιμ Μπάρτον , σεναριογράφοι οι Ροαλντ Νταλ και Τζον Όγκοστ . Οι ηθοποιοί που παίζουν είναι ο Τζόνι Ντεπ , Κρίστοφερ Λι , η Έλενα Μποναμ Κάρτερ , ο Ντέιβιντ Κέλλι , η Νόα Τέηλορ , ο Φρέντυ Χίαμορ  κ.αλ. 
Η διάρκεια της ταινίας είναι 115 λ. και βρίσκεται επτα χρόνια κοντά μας και δεν παύει να είναι αγαπητή σε πολλούς .
Ο Γουίλι Γουόνκα είναι ένας πετυχημένος σοκολατοποιός με ένα συναρπαστικό εργοστάσιο γλυκών , στο οποίο δεν έχει καταφέρει κανείς να εισχωρήσει για 15  χρόνια .Μην έχοντας κοντινούς συγγενείς , αποφασίζει να
διεξάγει ένα διαγωνισμό για να βρεθεί ο διάδοχος που θα αναλάβει τη θρυλική αυτοκρατορία του ! Πέντε τυχερά παιδιά κερδίζουν τα << χρυσά εισητήρια >> για μια ξενάγηση στο παραμυθένιο εργαστήριο . Ένα από αυτά τα παιδιά είναι και ο Τσάρλυ Μπάκετ , που προέρχεται από φτωχή οικογένεια και βλέπει να  πραγματοποιείται το όνειρό του .
Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Roald Dahl  .Βλέποντάς την θα αντιληφθείτε πώς η πραγματοποίηση του ονείρου δεν αργεί να ΄ρθει .Εγώ καθώς παρακολουθούσα την ταινία ένιωθα ότι βρίσκομαι μαζί με τα παιδιά μέσα στο εργοστάσιο .

                                                                            Δημήτρης


Τίτλος ταινίας : Αγάπη και αίμα     1968  , 89 ΄ 10΄΄  Western – Κωπαίδα
Περιπέτεια , αισθηματική μεγάλου μήκους , έγχρωμη
Σκηνοθέτης : Νίκος Φώσκολος
Πρωταγωνιστούν : Τζένη Καρέζη , Κώστας Καζάκος
Υπόθεση : Το θανάσιμο μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε δυο τσιφλικάδες , μεταδίδεται ακόμα και στο φυσικό περιβάλλον .Υπάρχει ένα ποτάμι που χωρίζει τα δυο κτήματα των οικογενειών .Η Φώνη θυμάται όλα αυτά που συνέβησαν και όταν είναι έτοιμη να φύγει , ακούει τις ορμητικές οπλές ενός αλόγου και βλέπει στην απέναντι όχθη εκείνον που τελικά είναι πάλι κοντά της .

                                                            Φανή

Η νεράιδα και το παλικάρι .Ελλάδα 1969 , διάρκριας 105 ΄, έγχρωμη
Σκηνοθέτης : Ντίνος Δημόπουλος
Ηθοποιοί : Αλίκη Βουγιουκλάκη , Δημήτρης Παπαμιχαήλ , Διονύσης Παπαγιανόπουλος , Σπύρος Καλογήρου .
Στην Κρήτη υπάρχει μια μεγάλη βεντέτα , που κρατάει αιώνες , ανάμεσα στους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες .Και οι δυο οικογένειες κρατάνε μακριά τα παιδιά τους , μη τύχει και αγαπηθούν . Οι Βροντάκηδες το γιο τους το Μανούσο τον έστειλαν από μικρό παιδί στην Αθήνα .Όταν όμως ο Μανούσος κατεβαίνει από την Αθήνα μετά από το κάλεσμα των γονιών του για να τον προξενέψουν με την κόρη του Κωνσταντογιωργάκη , το Λενιώ , που είναι βαρέων βαρών ,  αντικρίζει για πρώτη φορά το Κατερινιώ  των Φουρτουνακηδων στο γλέντι του αρραβώνα της με τον Καπετάν Σκανταλάκη. Τότε ανθίζει ένας μεγάλος έρωτας , που όταν αποκαλύπτεται ανάβουν τα αίματα και η βεντέτα . Όλα όμως θα καταλήξουν σε ένα ευτυχισμένο γάμο .
Η ταινία αυτή μου άρεσε γιατί ήταν αισθηματική και με τα αστεία της διασκέδασα πολύ .
                                             Άμυ


Η αγαπημένη μου κωμική ταινία είναι το << Κουνήσου στο ρυθμό Σικάγο >>
Χώρα προέλευσης ; Σικάγο Αμερικής
Δυο κολλητές φίλες , με ταλέντο στο χορό κυνηγούν το όνιερό τους να γίνουν επαγγελματίες χορεύτριες και πιστεύουν ότι το πλησιάζουν , όταν κερδίζουν μια θέση στους χορευτές ενός δημοφιλούς χορευτικού σόου .( Μπέλα Θορν , Ζεντάγια Κόλμαν )
Αυτή η ταινία μου αρέσει γιατί είναι κοντά στη σημερινή νεολαία , και επειδή έχει πολύ χιούμορ . Θα μπορούσα να πω ότι η φιλία μου θυμίζει τη φιλία με τις δικές κολλητές. Τέλος αυτή η ταινία όταν δεν έχω διάθεση μου μεταδίδει ενέργεια και όρεξη   

                                        Μαριάνθη


ΤΙΤΛΟΣ  ΤΑΙΝΙΑΣ :Οι 300
Έγχρωμη , διάρκεια 112
Συγγραφές : Φρανκ Μίλερ
Πρωταγωνιστές : Τζεραρντ Μπάτλερ . Ροντριγκο Σαντόρο
Εισβάλλει στην οθόνη με μεγαλοπρέπεια για να προκαλέσει δέος με την αγριότητα και τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ , πού συνδυάζουν ζωντανές σκηνές και επεξεργασμένα κινούμενα σχέδια . Στην  ταινία γίνεται αναβίωση της αρχαίας μάχης των Θερμοπυλών και παρουσιάζεται το θάρρος των τριακόσιων Σπαρτιατών , που με τον βασιλιά τους Λεωνίδα πολέμησαν μέχρι θανάτου ενάντια στον πολυάριθμο στρατό του Ξέρξη .
                                                        Γιώργος

SAW 7  , Αγγλία 2011, διάρκεια 100 ΄ , έγχρωμο
Το Saw  7 είναι ένα από τα πιο γνωστά θρίλερ παγκοσμίως . Η ταινία Saw αποτελείται από εφτά μέρη . Όλα είναι ωραία , αλλά εμένα μου άρεσε περισσότερο το έβδομο μέρος . Για να καταλάβεις την πλοκή της ιστορίας θα πρέπει να έχεις παρακολουθήσεις όλα τα προηγούμενα .
Το έργο σκηνοθετήθηκε από τον Frank Miler στο Λονδίνο της Αγγλίας .
Ο κακός Sigsaw θέλει να εκδικηθεί όλους τους πολίτες του Λονδίνου για τη ζημιά που του έκαναν και δεν μπορούσε να μιλήσει παρά μόνο με τη βοήθεια μιας μάσκας οξυγόνου που μοιάζει με μια τρομακτική μάσκα κλόουν . Έτσι σιγά σιγά αρχίζει με τη βοήθεια ενός φίλου του φορώντας μια μάσκα γουρουνιού να τυραννάει και να σκοτώνει κόσμο .
Βλέποντας την νιώθεις τρόμο και ανατριχίλα .

                                                 Στέφανος

ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ελλάδα 2005 , έγχρωμο , 160΄
Νίκος Περάκης
Πρωταγωνιστούν : Γιάννης Τσιμιτσέλης , Γιώργος Σειταρίδης , Γιώργος Παπαζήσης , Σωκράτης Πάτσίκας , Ορφέας Αυγουστίδης κ.αλ.
Μια ομάδα στρατιωτών  από ένα στρατόπεδο , παίρνουν  διαταγή από το υπουργείο να πάνε σε μια βραχονησίδα . Το επόμενο πρωί φτάνουν στο νησί . Το ίδιο όμως απόγευμα εμφανίζεται ένα καράβι με τούρκικη σημαία . Οι Τούρκοι τους λένε ότι καταλάθος παραβίασαν τα Ελληνικά σύνορα . Οι Έλληνες φαντάροι τους κρατούν στο νησί μέχρι να πάρουν ειδοποίηση από το υπουργείο για να δουν τι θα τους κάνουν .

                                                         Γιώργος
Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών

Πρόκειται για μια ταινία περιπετειώδη .Στην εποχή που διαδραματίζεται η ταινία υπάρχουν νάνοι , ξωτικά , άνθρωποι και χόμπιτ .Αυτοί μαζεύουν δαχτυλίδια , αλλά ένα δαχτυλίδι είναι το καλύτερο , είναι το δαχτυλίδι που έχει ο Σάουρον , ο βασιλιάς του σκότους .Κάποτε  αρχίζει μια μάχη ανθρώπων και Ορκ που είναι τέρατα από λάσπη . Στη μάχη αρχικά νικάει  ο Σάουρον ,αλλά στο τέλος ο Έρλοντ τον σκοτώνει  και παίρνει από τα χέρια του το δαχτυλίδι .Το δαχτυλίδι όμως πέφτει σε μια λίμνη , που μετά από χρόνια το βρίσκει ένας άνθρωπος που γίνεται τέρας εξαιτίας του δαχτυλιδιού. Το δαχτυλίδι αργότερα περνά στα χέρια ενός χόμπιτ και εκείνος με τη σειρά του το δίνει στον ανιψιό του το Φρόντο .Αυτός για να σταματήσει το κακό που προξενεί το δαχτυλίδι αποφασίζει να το καταστρέψει  ρίχνοντάς το στο ηφαίστειο του κακού . Σ΄αυτή την περιπέτεια του τον συντροφεύουν και κάποιοι φίλοι του .
                                                                    Χρήστος


Η αλήθεια είναι ότι έχω δει πολλές και διαφορετικές ταινίες .Αλλες ήταν κωμωδίες , άλλες τρομακτικές , συγκινητικές , παιδικές , κοινωνικές κ.αλ.
Αυτή όμως που μου έχει μείνει είναι ο <<Γάτος Σπιρουνάτος >>
Αυτή η ταινία συνδυάζει περιπέτεια , συγκίνηση και γέλιο
Ο Γάτος Σπιρουνάτος καταζητείται για μια ληστεία και η << μητέρα >> από το ορφανοτροφείο τον διώχνει .Αυτός περιπλανώμενος στους δρόμους , συναντά τον παλιό του κολλητό φίλο το αυγό .Το αυγό είχε και μια φίλη γάτα , την οποία ερωτεύεται ο Γάτος Σπιρουνάτος .Ο Γάτος με το αυγό , από μικροί είχαν ένα όνειρο , να πάρουν τα χρυσά αυγά πό το κάστρο της χήνας στα σύννεφα . Όλα όμως γκρεμίστηκαν σε μια μέρα , όταν το αυγό τον πρόδωσε .Το σχέδιο παίρνει πάλι μπρος ,αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα .Για να ανέβεις μέχρι το κάστρο χρειάζεσαι τα μαγικά φασόλια , που τα έχει ένα βάρβαρο ζευγάρι και δυσκολεύονται να τα αποκτήσουν .
Στο τέλος μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνουν να πάρουν τα χρυσά αυγά , αλλά το αυγό μαζί με το βάρβαρο ζευγάρι και τη γάτα ξεγελάνε το Γάτο Σπιρουνάτο , τον κλείνουν στη φυλακή και είναι ήσυχοι .Όχι όμως για πολύ .Η γάτα αποφυλακίζει τον Σπιρουνάτο και προσπαθούν να σώσουν το χωριό τους   .
Τελικά ο Γάτος παλεύει με την τεράστια χήνα , που της κλέψανε τα αυγά , τη διώχνει από το χωριό και μαζί της παίρνει και το αυγό στο κάστρο .Το ζευγάρι μπαίνει στη φυλακή και ο Γάτος εξηγεί στη <<μητέρα >> ότι για τη ληστεία δεν φταίει αυτός αλλά το αυγό που τα είχε σχεδιάσει όλα μόνο του χωρίς να ξέρει τίποτα ο Γάτος .
Και ζήσαν εαυτοί καλά και εμείς καλύτερα .

                                                                         Ελένη